woensdag 4 juli 2012

Dutchquinoa ontmoet Bolivia


  
(translation in English will follow later)

Vlag van BoliviaAls ´Nuffield scholar´ krijg en creeër je kansen om je studie buiten de eigen landsgrenzen uit te voeren. Ditmaal via een ca. 24u durende reis via Lima naar het hart van de wereldwijde quinoaproduktie: Bolivia, Zuid-Amerika.  Quinoa heeft hier zijn roots, op de hoogvlakten van de Andes, waar bijna elk ander gewas het laat afweten. Men heeft kunnen vaststellen dat quinoa hier al sinds duizenden jaren voor Chr. groeide.

Een paar algemene wetenswaardigheden. Het tijdsverschil met NL is 6 uur (vroeger). La Paz is de hoogst gelegen  (hoofd)stad (officiele hoofdstad is Sucre) ter wereld, met het hart van de stad op 3600m en het vliegveld in stadgedeelte El Alto op meer dan 4000mtr. Vanwege het hoogteverschil met bijv. NL ligt hoogteziekte op de loer, door de lage luchtdruk en het lage zuurstofgehalte, waarvan ieder in min of meerdere mate een aantal dagen last krijgt.  Ik ervaar het als een lichte kater. Het advies van de lokale bevolking is: houd je rustig en drink op zijn tijd wat Coca-thee.

Komende dagen probeer ik mijn blog vanuit La Paz e.o. te voorzien van actuele ervaringen en foto's. Dit alles met onmisbare medewerking van het thuisfront en mijn werkgever.

Bolivia
mapofbolivia.jpg downloaden (142,8 kB)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten